Univerzita Komenského sa stala súčasťou právnickej organizácie EPLO

16.01.2013 Bratislava

Bratislava 16. januára (TASR) - Univerzita Komenského v Bratislave (UK) sa stala súčasťou medzinárodnej neziskovej organizácie EPLO (European Public Law Organisation).
Spolupráca UK s EPLO prebieha už 15 rokov. Začala sa s European Public Law Center, ktoré je predchodcom EPLO. Prínosom členstva UK v EPLO bude zintenzívnenie spolupráce vo forme spoločných konferencií, prednášok či letných škôl. "Osobitne významná je možnosť zvýšenia akademickej a profesionálnej kvalifikácie pracovníkov a študentov cez dohody o vzájomných stážach. Študenti našej univerzity budú mať prioritu zúčastňovať sa na stážach v EPLO," uviedla prorektorka UK Patakyová.
Organizácia EPLO, ktorá sídli v gréckych Aténach, vytvára a rozširuje znalosti o verejnom práve, predovšetkým sa zameriava na porovnávacie, európske verejné právo, právo životného prostredia a šírenie európskych hodnôt prostredníctvom verejného práva do celého sveta. Spoluprácu hodnotí pozitívne aj rektor UK Karol Mičieta. "Poskytuje nám veľmi dobrú platformu na hlbší rozvoj aktivít pre akademickú obec študujúcu alebo skúmajúcu oblasť verejného práva."
EPLO združuje 61 univerzít, inštitúcií a výskumných spoločností z celého sveta.
Zdroj: TASR
 

Vyberte región